Lapataiga mo le faʻaogaina ma le faʻapipiʻiina o paʻu uili taʻavale

I le faʻaaogaina ma le faʻapipiʻiina ofa'amau fa'amau, fa'amolemole fa'alogo i mataupu nei:
1, ina ia faʻamautinoa le maualuga o le saogalemu ma le faʻamaoni, e fautuaina e te siakiina i taimi uma le faʻamaufaʻailoga e tusa lava po o le a le matua o le taʻavale - faʻalogo lelei pe o iai ni faʻailoga vave o le laʻei: e aofia ai soʻo se pisa pisa i le taimi o le taamilosaga poʻo le le masani ai. fa'aitiitiga o le uili tu'u fa'atasi pe a liliu.Mo ta'avale ta'avale i tua, e fautuaina e fa'alu'u le pito i luma o fa'alava a'o le'i o'o le ta'avale i le 38,000 km.Pe a sui le faiga taofi, siaki le faʻamau ma sui le faʻamaufaʻailoga suauu.
2, afai e te faʻalogo i le pisa o le vaega o loʻo i ai le hub, muamua lava, e taua le sailia o le nofoaga o le pisa.E tele vaega fe'avea'i e mafai ona pisa, po'o nisi vaega fe'avea'i e ono fa'afeso'ota'i ma vaega e le o taamilo.Afai e faʻamaonia o loʻo pisa i totonu o le paʻu, e ono faʻaleagaina le faʻamau ma manaʻomia ona sui.
3, ona o tulaga faigaluega o le pito i luma e tau atu i le toilalo o itu uma e lua o le bearings e tutusa, e tusa lava pe na o le tasi le bearing ua gau, e fautuaina e sui i paga.
4, hub bearings e sili atu ona maaleale, i soʻo se tulaga e manaʻomia le faʻaogaina o le auala saʻo ma meafaigaluega saʻo.I le faagasologa o le teuina ma le faʻapipiʻiina, e le mafai ona faʻaleagaina vaega faʻapipiʻi.O nisi bearings e manaʻomia le mamafa tele e oomi i totonu, o lea e manaʻomia ai meafaigaluega faʻapitoa.Va'ai i taimi uma i fa'atonuga o le gaosiga o le ta'avale.
5, o le faʻapipiʻiina o paʻu e tatau ona i ai i totonu o se siosiomaga mama ma mama, o meaʻai lelei i totonu o le faʻataʻitaʻiga o le a faʻapuʻupuʻu ai foi le ola tautua o le ave.E taua tele le tausia o se siosiomaga mama pe a sui bearings.E le fa'atagaina ona tu'itu'i le fa'amau i se samala, ma ia fa'aeteete ina ne'i pa'u le fa'alava i luga o le 'ele'ele (po'o le fa'aogaina le lelei fa'apena).E tatau foi ona siaki le tulaga o le paʻu ma le nofoa nofoa aʻo leʻi faʻapipiʻiina, e oʻo lava i laʻititi laʻititi o le a taʻitaʻia ai le le lelei, e mafua ai le vave le manuia o le faʻamau.
6, mo le iunite o loʻo faʻapipiʻiina, aua le taumafai e faʻaeseese le faʻamaufaʻailoga poʻo le fetuunaiga o le faʻamaufaʻailoga o le iunite faʻamau, a leai o le a faʻaleagaina le mama faʻamaufaʻailoga e tau atu i le vai poʻo le pefu.E oʻo lava i auala o faʻamaufaʻailoga ma mama i totonu ua faʻaleagaina, e mafua ai le toilalo tumau.
7. O loʻo i ai se mama faʻamaneta i totonu o le mama faʻamaufaʻailoga ua faʻapipiʻiina ma le faʻaogaina o le masini ABS, e le mafai ona faʻafefe, afaina pe faʻafefe ma isi maneta.Aveese i fafo mai le pusa a'o le'i fa'apipi'iina ma fa'amama ese mai maneta, pei o afi eletise po'o mea faigaluega eletise fa'aaogaina.A faʻapipiʻi nei bearings, e suia le faʻaogaina o bearings e ala i le matauina o le pine faʻailo ABS i luga o le meafaifaʻaili laupapa e ala i se suʻega tulaga auala.
8, faʻapipiʻiina i le ABS faʻapipiʻi mama mama hub bearings, ina ia iloa ai po o fea itu o le mama tui faʻapipiʻi, e mafai ona e faʻaogaina se mea malamalama ma se mea itiiti * latalata i le pito o le faʻataʻitaʻiga, o le faʻatupuina o le malosi faʻamalosi o le a tosina mai ai.A faʻapipiʻi, o le itu o loʻo i ai le mama maneta e faʻasino i totonu, faʻasaga i le elemene maaleale ABS.Manatua: Le sa'o fa'apipi'i e ono i'u ai ina fa'aletonu le fa'aogaina o le faiga taofi.
9, tele bearings ua faʻamaufaʻailogaina, o ia bearings i le taamilosaga atoa o le olaga e le manaʻomia e faʻaopopo ai le gaʻo.O isi u'amea e le'i fa'amaufa'ailogaina e pei o laina ta'i lua fa'amea fa'apipi'i e tatau ona fa'aulu i le ga'o a'o fa'apipi'i.Ona o le eseese o le tele o le gaʻo, e faigata ona fuafua pe fia le suauʻu e faʻaopopo, o le mea e sili ona taua o le faʻamautinoa o loʻo i ai le suauu i totonu o le faʻamau, pe afai e tele naua le suauʻu, pe a faʻataʻamilo le uila, o le sili atu. o le a sua i fafo le suauu.Aafiaga lautele: I le taimi o le faʻapipiʻiina, o le aofaʻi atoa o le gaʻo e tatau ona faʻatatau mo le 50% o le kilia o le faʻamau.
10. Pe a faʻapipiʻi le nati loka, o le torque e matua ese lava ona o le ituaiga o faʻamau ma nofoa nofoa.


Taimi meli: Iul-17-2023